29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

 

 

22.11.2023 158

Cumhuriyet'in yüzüncü yılı  Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde coşkuyla kutlandı.

Bayramı kutlamak amacıyla okulumuz bahçesinde bir araya gelen Cumhuriyet Ailesi   “yüzüncü yıl”  coşkusuna ortak oldu.

Okulumuz beden eğitimi öğretmeni Mahmut Özcan bu güzel günde çok güzel haberler verdi. Okulumuzun muhteşem voleybol takımının Cumhuriyet Voleybol Turnuvasında ilçe birinciliğini kazanarak şampiyon olduğunu duyurdu. Bu haberin ardından alkışlar içinde madalyalar takım elemanlarına  okulumuz biyoloji hocası Mustafa Dişbudak tarafından takıldı. Ardından müdürümüz Mehmet Oğuz takıma kupalarını teslim etti. Bunun akabinde okulumuz beden eğitimi öğretmeni Fikret Kayalı yüzme branşında iki farklı turnuvada okulumuzu temsil edip kazanan 10/G sınıfından Yiğit Sabri Bodur ve 10/C sınıfından Yağmur Elbir arkadaşlarımızı anons ederek madalyalarını almak üzere tören alanına çağırdı ve madalyaları alkış içinde müdür yardımcımız Mehmet Kabak tarafından takıldı. Aynı zamanda Mahmut Hoca okulumuz basketbol takımının ilçe ikinciliğini kazandığını duyurdu. Bu güzel haberlerden sonra Mahmut Hoca bizi 1 dakikalık saygı duruşuna, ardından da İstiklal Marşını okumaya davet etti. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı  okulumuz tarih öğretmeni Şazide Işık  yaptı. Öğretmenimizin çok anlamlı ve dokunaklı konuşmasından sonra 10/G sınıfından Cemre Karataş Cumhuriyet adlı şiiri okudu. Son olarak 11/F sınıfı Cumhuriyet Oratoryosu ile cumhuriyetin nasıl zor şartlar altında kazanıldığını heyecan dolu ve güzel bir şekilde bizlere anlattı. Son çalışmadan sonra güzel bir bitiş konuşması ve emeği geçen herkese teşekkür amaçlı alkışlar ile bugünün töreni sonlandırıldı. Biz de bu çalışmayı hazırlayan TDE Naciye DÖNMEZ’e “emeğinize sağlık” diyoruz.

Başarıya doymayan voleybol ekibimizi  hazırlayan Mahmut Hoca “Takımımızın şampiyonluğunun en temel nedeni takımımızı takımdan önce bir aileye dönüştürmemizdir, bir işte başarılı olmak için takımdan önce aile olmak gerekir.29 Ekim Cumhuriyet Bayramını anlatmaya kelimeler yetmez… Geçmişimizin geleceğimizle birleşmesidir.” diyerek hem duygularını aktardı hem de başarının şifresini verdi.  

11/F sınıf öğretmeni Mirey Baz sınıfıyla beraber oluşturduğu Atatürk köşesine dikkat çekerek  “Cumhuriyetin 100.yılı çok kıymetlidir. Bu nedenle biz de 11/F sınıfı ve gönüllü öğrencilerle beraber 100.yılda bir iz bırakmak istedik. Bu okulda biz kalmasak da izimiz kalsın istedik.”  cümleleriyle heyecanını paylaştı.

 

Biz de  Yayın ve İletişim Kulübü olarak “İyi ki Doğdun Türkiye Cumhuriyeti, Bu Daha İlk Yüzyılımız.” diyoruz.


İLETİŞİM

Adres:
MODERNEVLER MAH. 299. SK. LİSE SİTESİ HATAY ISKENDERUN CUMHURIYET ANADOLU LISESI BLOK NO: 2 İSKENDERUN / HATAY


Telefon
(326) 615 4755


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın